Tijdlijn berichten

Van alles en nog wat...

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Hierbij enkele zaken die wij met u willen delen.

Koningsspelen

De koningsspelen op vrijdag 23 april zullen, net als vorig jaar, anders verlopen dan de jaren ervoor. Zo gaat het koningsontbijt helaas niet door.

Uiteraard maken we er wel een extra gezellige dag van. De kinderen van de groepen 1 tot en met 4 doen dat ’s morgens en de groepen 5 tot en met 8 nemen in de middag het stokje over.

Studiedag en Koningsdag

Op 26 april en 27 april is de school gesloten.

Vloeken

Het valt ons de laatste tijd op dat er woorden langskomen die we zeer ongepast vinden. We gaan hier de komende tijd heel nadrukkelijk op letten en kinderen heel concreet aanspreken als er gevloekt wordt.

Meivakantie van zaterdag 1 Mei t/m zondag 16 mei

Overblijven voor overblijvers

Na de meivakantie, dus met ingang van 17 mei 2021, gaat het overblijven weer terug naar normaal.

Dat betekent dus concreet dat vanaf dat moment alleen de kinderen met een betalingsregeling (jaar- of strippenkaart) nog zullen overblijven.

Corona

Corona blijft een ieder van ons bezighouden. We merken dat we op dit moment, met de huidige afspraken een redelijk stabiele situatie in en rond de school hebben. Onder het personeel is minimale uitval en/of ziekte, wat betekent dat we gelukkig nauwelijks groepen naar huis hebben hoeven te sturen. Onder de kinderen wisselt het aantal besmettingen en ziekteverschijnselen sterk per dag. Fijn dat een ieder alert blijft op signalen van corona en daar naar handelt.

Verkeersexamen

Op 17 mei vindt voor groep 7 het praktijkfietsverkeersexamen plaats.


We wensen u een fijn weekend!

Overblijf tot aan de meivakantie en Pasen

Beste ouder(s), verzorger(s),

We hebben besloten om de overblijf in ieder geval door te zetten tot aan de meivakantie. Tegen die tijd bekijken we weer of we de noodzaak zien tot verlengen.

We kijken terug op een gezellige dag waarin er genoeg ruimte was voor 1 april grappen en ook de Paaslunch geslaagd was.

We wensen u mooie Paasdagen!

Team De Violier

Pasen 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Nog even ter herinnering, morgen vieren we op school, in de groep, Pasen. We hebben nagedacht hoe we er, ondanks Corona, een mooie, betekenisvolle en gezellige dag van kunnen maken. We denken dat het gezamenlijk lunchen hier mooi bij past.

Om die lunch toch Corona-proof en met in achtneming van de hygiëne regels te kunnen realiseren hebben wij aan u een vraag.

“Wilt u morgen voor uw eigen kind(eren) een zo compleet mogelijk paaslunchpakket meegeven?” 

We laten het volledig aan uw fantasie over wat er in dit lunchpakket zit en zijn benieuwd wat de kinderen meekrijgen. We denken dat u als geen ander weet hoeveel, of weinig uw zoon/dochter eet.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Pasen 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Aanstaande donderdag vieren we op school, in de groep, Pasen. We hebben nagedacht hoe we er, ondanks Corona, een mooie, betekenisvolle en gezellige dag van kunnen maken. We denken dat het gezamenlijk lunchen hier mooi bij past.

Om die lunch toch Corona-proof en met in achtneming van de hygiëne regels te kunnen realiseren hebben wij aan u een vraag.

“Wilt u volgende week donderdag voor uw eigen kind(eren) een zo compleet mogelijk paaslunchpakket meegeven?”

We laten het volledig aan uw fantasie over wat er in dit lunchpakket zit en zijn benieuwd wat de kinderen meekrijgen. We denken dat u als geen ander weet hoeveel, of weinig uw zoon/dochter eet.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

 

 

Help je mee Vaassen weer blij te maken?

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Namens Kidskerk Dorpskerk en de Kindernevendienst van De Tabernakel hierbij een flyer.

Help je mee Vaassen weer blij te maken?

De kinderen van de Dorpskerk en de Tabernakel hebben een plan bedacht om mensen weer blij te maken. Als je wilt kun je daaraan meedoen. Dit jaar gaat het bij de kinderen van beide kerken over stenen.

Je kunt meedoen door op zaterdag 27 maart, tussen 10.00 en 14.00 uur gratis een mooie steen met bijbehorend knutselpakketje ophalen bij de Vaassense Dorpskerk. Die steen mag je daarna een week lang versieren. De versierde stenen kunnen op Eerste Paasdag tussen 11.00 en 14.00 uur neergelegd worden aan de voet van het kruis bij de toren van de Dorpskerk.

Om voor voldoende knutselpakketjes te kunnen zorgen vinden we het fijn als je je van tevoren opgeeft via: kidskerk@hervormdvaassen.nl. Vermeld in de e-mail je naam en het aantal kinderen waar je een pakketje voor wilt hebben. Zo hoeven we niemand teleur te stellen.

Met vriendelijke groeten namens Kidskerk en Kindernevendienst,

Annemarieke Witteveen-Patijn


Pauze, spellen & spelen

We hebben een groot plein met veel plek om te spelen.

De groepen 1 en 2 hebben hiervoor een ruim assortiment speelmateriaal. Van scheppen tot fietsjes en van buitenkeuken tot karren.

Sinds een week hebben ook de groepen 3 t/m 8 allemaal een eigen mand met spelmateriaal. Iedere groep is verantwoordelijk voor zijn eigen mand. De komende tijd gaan we kijken welk materiaal bevalt, kindproof is, wat we nog missen en graag erbij zouden willen hebben.

Gezamenlijk overblijven tot 2 april

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Het gezamenlijk overblijven geldt in ieder geval nog tot 2 april voor alle kinderen.

Ik realiseer mij net dat we die verlenging niet heel duidelijk hebben gecommuniceerd, waarvoor excuus.

Veranderingen in de bestaande afspraken zullen we altijd heel duidelijk expliciet communiceren.

KidsLab via de website van de bibliotheek & samenleesboeken van Delubas.

KidsLab online!

Op de website van de bibliotheek vind je het KidsLab. Deze labs bieden elke woensdag en zaterdagmiddag online een superleuke workshop aan (en in de vakantie ook op andere dagen)! Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen. Onder begeleiding van een labcoach gaan ze zelf aan de slag met maak, bouw, en ontwerp workshops! Ze hebben voor deelname een laptop of computer nodig. Bij elke workshop staat beschreven welke spulletjes ze nodig hebben om mee te kunnen doen. Dat kunnen alledaagse voorwerpen zijn.

Elke workshop start om 13.30 uur en het samen bouwen/maken/ontwerpen duurt een uur.

En weet je wat het allerleukst is? Deze workshops zijn allemaal gratis te volgen!

Samenlezen met Delubas

De bibliotheek is nog niet helemaal open! Dat is jammer. Gelukkig zijn er veel online mogelijkheden om samen met je kind een boek te lezen. Tijdelijk zijn de samenleesboeken van Delubas digitaal beschikbaar. Neem eens een kijkje op de website. Hier vind je een groot aantal boeken op allerlei AVI-niveaus. Van ‘Uk wil de maan’ op AVI Start niveau tot ‘Het vuilniskonijn’ voor kinderen met het niveau AVI M5 en M6. Natuurlijk zien we jullie, zodra dat weer mag, graag in de bibliotheek om lekker zelf tussen de boeken te zoeken! 

Is dat echt zo?

Is het nieuws wat we dagelijks zien wel echt? Wil je wat meer leren over nepnieuws en zo de baas blijven over je eigen mening? Kijk dan eens op de website www.isdatechtzo.nl. Dit is een superhandige tip van de bibliotheek voor kinderen in groep 7 en 8 en hun ouders.

Kinderen nemen veel informatie online tot zich en met deze website zet je ze aan het denken; is alles wel waar wat we online te zien en te horen krijgen? Op deze manier Kun je een gesprek voeren over het computergebruik en ook nieuwe dingen ontdekken.

Een fijne voorjaarsvakantie!

Met vriendelijke groet,

Karin Wolf • Specialist Educatie

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

T: 06-12160725 • kwolf@bibliotheeknoordveluwe.nl 

15 februari Code ROOD

Beste ouders,

Na een aantal prachtige winterse dagen komt er een einde aan de sneeuw en ijspret.

De dooi treedt morgen in en dat betekent dat de kans op gladheid aanwezig is. Het KNMI geeft hiervoor code ROOD af. In verband met de veiligheid van de collega’s die moeten reizen om op school te komen hebben we besloten dat onze scholen morgen dicht zijn.

Er zal ook geen noodopvang zijn voor ouders met cruciale beroepen, dit in verband met de veiligheid van alle leerkrachten en kinderen. 

De kinderen hebben een dagje om bij te komen van het winterse weekend en er zullen geen online lessen plaatsvinden. Dinsdag pakken we de draad weer op en hopelijk komen we dan niet weer voor deze keuzes te staan.

Met vriendelijke groet, mede namens de directeuren,

Ton Diepeveen

bestuurder

We gaan dinsdag 9 februari open!

We gaan dinsdag 9 februari open!

Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen,

Morgen is het dan echt zo ver en gaan de schooldeuren dan toch open!

Tot morgen allemaal!

(Denk er aan dat alle kinderen overblijven!)

Team De ViolierSchoolsluiting maandag 8 februari in verband met de weersomstandigheden

Schoolsluiting 8 februari in verband met de weersomstandigheden

Geachte ouder(s)/verzorger(s) en kinderen,

We hadden ons er op ingesteld om morgen weer op school te starten, maar de enorme sneeuwval gooit roet in het eten. We hebben denk ik allemaal genoten van dit dikke pak sneeuw, maar de keerzijde is dat het nog te gevaarlijk is om grotere afstanden te rijden.

Daarom geven we in ieder geval morgen nog thuisonderwijs.

Gezien het feit dat veel collega’s dit de afgelopen weken vanuit de lokalen op school deden, zal het morgen misschien wat anders gaan, omdat zij nu vanuit huis werken en veelal het werk op school hebben liggen. Dat betekent dat morgen een improvisatie dag wordt.

Houd mail van de groepsleerkracht in ieder geval in de gaten!

Hopelijk kunnen we dinsdag dan echt starten.....

Met vriendelijke groet,

Frank van Arkel

Brief van het ict bedrijf

Geachte ouder(s), verzorger(s),


In de bijlage een brief nav de storingen in de afgelopen week.


Met vriendelijke groet

Frank van Arkel

Achtergrondinformatie storing MOO Informatie voor ouders
Corona opvang

Geachte ouder(s), verzorger(s),


Wat mooi om te zien en te horen hoe hard er weer door iedereen gewerkt wordt om zo goed mogelijk onderwijs te geven aan de kinderen! Houd vol!

Blijf ook, zoals nu al veelvuldig gebeurt, mailen, appen en bellen met vragen. Ook thuiswerk filmpjes en foto’s zijn welkom!

We hopen u en uw kind(eren) spoedig weer te zien!


In de bijlage vindt u een brief met betrekking tot de noodopvang.


Hartelijke groet, namens het team,


Frank van Arkel

Kopie v13 01 2021 Bericht aan alle ouders verzorgers DEF 2021 01 13 13 37 38
Boeken en verhalen voor thuisblijvertjes

Boeken en verhalen

Voor alle thuisblijvertjes

deze winter

Ze kosten niets! Nou ja, 1 cent per digitaal boek


Een tip van juf Esther.

Zie

https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/?ruleRedirect=1&sI=thuisblijvertjes&variants=


Corona & De Violier 15 december

Geachte ouder(s), verzorger(s) en kinderen.

Zoals u in de media al hoorde zijn er nieuwe maatregelen, ook betreffende het onderwijs. Hierbij informeren wij u over hoe we e.e.a. organiseren en wat dit betekent voor u en uw kind(eren).

·      Morgen, woensdag 16 december 2020, is De Violier dus gesloten en die sluiting duurt in ieder geval tot en met zondag 17 januari 2021.

·      Na de persconferentie op 12 januari 2021 weten we meer.

·      Voor aanstaande woensdag, donderdag en vrijdagmorgen krijgen de kinderen sowieso zelfstandig te maken werk mee naar huis.

·      De leerkrachten zullen de komende drie dagen tussen 9 uur en 11 uur voor dringende vragen over het thuiswerk telefonisch bereikbaar zijn.

·      Na de kerstvakantie start het online onderwijs weer zoals we dat in maart hadden georganiseerd.

·      Via de leerkrachten wordt u voor de kerstvakantie geïnformeerd over het thuisonderwijs en wat de kinderen vanaf 4 januari kunnen/moeten doen.

·      Tevens hoort u via de leerkracht hoe u en uw kind(eren) contact kunnen houden met de leerkracht.

·      Net als in maart gaan we er van uit dat u uw kind(eren) zelf opvangt. Wel is er voor zeer urgente situaties en voor kinderen van ouders met vitale beroepen noodopvang. Deze opvang is

dus echt alleen bedoeld voor situaties waarin thuis niets anders geregeld kan worden. Indien van toepassing neem dan contact met mij op via 06-487 26 495.

Vragen?

Wij snappen als geen ander dat deze beslissing wederom veel impact heeft op uw kind, u en wellicht ook uw agenda. Heeft u na het lezen van dit bericht vragen, opmerkingen of bent u ongerust? Zoek dan contact met de leerkracht van uw kind of met mij.

Rest mij om u, mede namens het team, een fijne en gezonde kerstvakantie te wensen,


Frank van Arkel
School vandaag

Beste ouder(s)\verzorger(s),


N.a.v wat vragen over vandaag.

Er is vandaag, dinsdag 15-12, de hele dag school.

Morgen, woensdag 16-12, is de school geslote en zonder tegenbericht is de school gesloten tot en met 17 januari 2021.

Verdere informatie volgt later vandaag.


Met vriendelijke groet,

Frank van Arkel

Corona, lockdown etc

Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen,


De berichtgeving van onze premier sprak voor zich. Heftig voor iedereen.


M.b.t De Violier.

Morgenochtend vieren we in alle groepen kerst, dit dus in plaats van vrijdag.

Woensdag sluit dus de school.

Morgen gaat er sowieso het nodige materiaal mee naar huis, van werkboeken tot Chromebooks etc.

Een stevige tas is dus wel handig!

Verdere informatie over de komende dagen tot en natuurlijk de twee weken na de kerstvakantie ontvangt u morgen aan het einde van de dag.


Voor nu wens ik u een fijne avond,

Frank van Arkel

Corona en De Violier

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Helaas is bij één van onze onderwijsassistenten vanmorgen Corona vastgesteld. Overigens was zij dinsdag voor het laatst op school. Ouders van kinderen waarmee deze juf heeft samengewerkt worden vanmiddag gebeld.

De collega’s die langer dan 15 minuten met haar in één ruimte zijn geweest, zijn vanmorgen getest en hebben op dit moment geen besmettingsverschijnselen.

We staan in nauw contact met de GGD en houden u op de hoogte van het verloop. Voor de zekerheid dragen we als team in de gangen de komende dagen even een mondkap.

Bel gerust als u vragen heeft.

Met vriendelijke groet,

Frank van Arkel

Stichting Semmy

Hallo leerlingen en team van De Violier, ouder(s),verzorger(s),


Wat waren wij enorm verrast door de aantallen oliebollen die jullie met z’n allen hebben verkocht!

We konden het bijna niet geloven maar jullie hebben in totaal 73 doosjes oliebollen verkocht op De Violier!

Dat zijn 730 oliebollen, echt fantastisch!

 

Er is één leerling die een ongelofelijk aantal heeft verkocht, 12 doosjes! Dat is Asmara uit groep 6!

Zij heeft daarmee de cadeaubon van Top1Toys Vaassen gewonnen!

 

Maar we zijn blij met ieder verkocht doosje en supertrots op alle kinderen die zich hebben ingezet voor Stichting Semmy!

Stichting Semmy gaat het geld gebruiken voor onderzoek en we hopen dat er snel een medicijn is die kinderen met hersenstamkanker beter maakt!

Daar hebben jullie nu aan bijgedragen en daar willen wij iedereen ontzettend voor bedanken, natuurlijk ook namens alle kinderen en ouders van Stichting Semmy!

 

Nogmaals bedankt voor jullie inzet en geniet van de oliebollen!

 

Groeten,

René, Christa, Demi, Danique* en Dominique Steunenberg.


Sinterklaas 4 december

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Alle kinderen krijgen morgen een pakje drinken en een verpakt zakje met strooigoed. Voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 geldt dat u het beste zelf kunt bepalen of uw kind(eren) dan nog iets extra te eten/drinken mee moeten nemen.

Via berichten heeft u gisteren [deze nieuwsflits] ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Frank van Arkel

Meester Frank bakt ze al te bruin...

Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s),

Ook dit jaar loopt het toch net allemaal weer wat anders......

voor de film klik hier: Meester Frank bakt ze dit keer al te bruin...

"Uitnodiging Scherm de Baas!"

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Via team jeugd Heerde en Tactus kregen wij onderstaande uitnodiging. Wellicht iets voor u?

"Uitnodiging Scherm de Baas!"

Regelmatig krijgen wij vragen als het gaat om beeldschermen. ‘Hoe maak ik goede afspraken?’, ‘Wanneer is gamen nog gezond?’ en ‘Hoeveel schermtijd is normaal?’.

Daarom organiseert Tactus een online ouderavond over opvoeden van pubers en schermgebruik.

Hoe doe je dit nu als opvoeder? En zijn jullie als gezin ‘Scherm de Baas’?!

Op 8 december om 20.00 uur zijn alle ouders (en andere belangstellenden) uitgenodigd om digitaal aan te schuiven.

In samenwerking met Helder Theater krijgen ouders een ludiek kijkje in de wereld van opvoeding, pubers en schermgebruik.

Door herkenbare opvoeddillema’s uit te spelen laat Helder Theater zien dat ouders niet alleen staan in dit soort situaties. Ook komen jongeren aan het woord over beeldschermen. Wat doen zij eigenlijk online en hebben zij daar afspraken over?

Tussendoor zal een medewerker van Tactus informatie geven over beeldschermgebruik, tips geven en vragen beantwoorden.

Ook zijn medewerkers aanwezig op de chat om overige vragen te beantwoorden.

Via deze link vindt u de flyer van deze avond met alle informatie.

Fiets-controle 7 oktober

Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen,

Op woensdag 7 oktober zal er voor de groepen 5 t/m 8 weer de jaarlijkse fiets-controle plaatsvinden.

Klik hier voor alle informatie!

Met vriendelijke groet,

De verkeerscommissie

We zijn weer ingeloot voor EU-Schoolfruit!!!

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

We zijn weer ingeloot en alle kinderen ontvangen vanaf 11 november t/m 17 april drie porties groente en fruit per leerling per week. 

met vriendelijke groet,

Frank van Arkel


Nieuwsbrief september

Geachte ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

In de bijlage treft u een informatiebrief aan.

Met vriendelijke groet,

Frank van Arkel

2020 14 9 derde week en informatie schooljaar Corona
Start schooljaar 2020

Geachte ouders/verzorgers en kinderen,

Wij zijn blij dat we u en uw kind(eren) maandag 31 augustus weer welkom kunnen heten op De Violier!

Weliswaar iets anders dan andere jaren i.v.m. de corona maatregelen, dat dan wel.

In de bijgesloten brief vindt u verdere informatie.

Met vriendelijke groet,

Frank van Arkel

 


2020 27 8 start schooljaar Corona
Verrassing!!!

Afgelopen donderdag werd ik ‘s morgens door alle kinderen en collega’s naar de arena geroepen.

De verrassing bestond uit het overhandigen van een heus plein-naambord met mijn naam! Geweldig!!!

Nu nog een mooi plekje zoeken!

We wensen u een fijne zomeravakantie!

Beste ouders/verzorgers en kinderen,

We wensen u/jullie allemaal een mooie vakantie.

Rust uit en blijf gezond!

Tot over 6 weken!

Hartelijke groet,

Team De Violier

(De nieuwe schoolkalender ontvangt u direct na de zomervakantie, de digitale versie vindt u alvast [hier] !)

Juf Joke stopt na 23 jaar overblijf

Na 23 jaar als overblijfouder nemen we afscheid van Joke. We bedanken haar voor haar inzet! Met gepaste trots draagt zij nu ook het “Violiertje”